arrow Created with Sketch. Tillbaka

Säkerhet högsta prio
hos nya hyresgästen MIM

Forskning, rigorösa tester och en rejäl skopa uppfinningsrikedom är framgångsreceptet för
MIM Construction AB som med sitt eget varumärke MIMsafe sätter både människa och djur i främsta rummet.
Hundburtillverkaren som har vuxit ur sina båda befintliga lokaler på Tingvalla och i Frändefors,
ser nu fram emot sina nya 14 000 kvm i SAABs gamla panelfabrik på Kardanvägen.

Efterfrågan har skjutit i höjden

Aktiviteten på MIM Construction är febril, något som beror på flera saker enligt VD Gert Olofsson.

Det är mycket att stå i med flytten, kommande release av våra nya säkerhetstakboxar och den ökade efterfrågan generellt, förklarar han.

Under pandemin har antalet hundägare ökat kraftigt. Detta märks inte minst hos MIMsafe där efterfrågan på burar, grindar och lastnät har skjutit i höjden.

Det är inte bara alla nya hundägare som påverkat den ökade efterfrågan på våra krocktestade burar. Folk är betydligt mer säkerhetsmedvetna nuförtiden och man accepterar inte vilka sköra burar som helst till sina fyrbenta livskamrater, utan endast det bästa är gott nog.

Gert Olofsson – VD MIM Construction

I sina nya, betydligt rymligare lokaler på Kardanvägen, går företaget in i nästa fas och effektiviserar produktionskapaciteten genom samlokalisering och en effektivare tillverkningsprocess.

Fr vänster: Göran Starkebo – Styrelseordförande, Gert Olofsson – VD MIM Construction, Helena Korterud – Närlingslivschef Trollhättan Stad, Mats Björnerud – Grundare/Ägare MIM Construction, Anders Torslid – VD Kraftstaden Fastigheter och Viktor Johansson – Affärsutvecklingschef Kraftstaden Fastigheter.

Safety first

Utöver de krocktestade hundburarna så har företaget fler spännande produkter i sin portfolio. MIMclip är en patenterad uppfinning som fått stor uppmärksamhet inom fälttävlan, nu senast på OS.

MIMclip minskar dramatiskt risken för rotationsfall inom tuffa sporten fälttävlan, där ryttaren riskerat att hamna under hästen till följd av ett misstag på hindret.

Gert Olofsson – VD MIM Construction

MIMclip är utformad för att skydda häst och ryttare från risken med roterande fall, hindret löser ut om kraften blir allt för stor och clipset bidrar till sportens övergripande säkerhet och det garanterar också rättvis och korrekt bedömning för ryttare.

En annan spännande nyhet är takboxar. Strömlinjeformade och visuellt snygga kommer man kunna välja mellan två olika storlekar inledningsvis.

Last på tak har varit ett eftersatt område, med vårt takboxsystem sätter vi en ny standard för last på tak. Vår takbox klarar en kollision i 50km/h, en G kraft på 26G det är vi ensamma om i världen att klara, berättar Olofsson.

I slutändan handlar allt vi gör om att rädda liv.

Gert Olofsson – VD MIM Construction

Vilket knyter ihop påsen gällande safety first, som är den starkt lysande röda tråden hos MIMsafe.

Gert Olofsson visar upp det patenterade MIMclip som är en livräddare inom hästsporten fälttävlan.

MIMs VD Gert Olofsson visar upp en av deras populära hundburar.
Montering under djup koncentration.
Rundvandring i de nu urväxta lokalerna.
Jonathan Torell vid en hundbur anpassad för modell större av fyrbent vän

Fler personer behövs

Företagets starka utveckling gör också att fler personer behöver anställas. Främst är det personal i produktion men även administration och försäljning. Det vore toppen om fler tjejer fann sin väg till oss också, det blir bättre dynamik med en bra blandning, säger Olofsson.

Ingen tvekan om en ljus framtid för säkerhetsproduktbolaget med andra ord.

Vi tycker det är kul att vi kunde matcha MIMs efterfrågan på lokal då företaget står inför en spännande expansion och utveckling, säger Viktor Johansson, affärsutvecklingschef på Kraftstaden.

Deras profil passar väldigt bra in i stadens tekniska och innovativa profil för övrigt, flikar VD Anders Torslid in.

Vi på Kraftstaden önskar er varmt välkomna till Kardanvägen!

MIM samarbetar med RISE (Research Institutes of Sweden) där alla produkter testas i riktiga krocktester för bilindustrin.

MIM Står för Mats i Myra, som är grundarens förnamn tillsammans med ursprungsorten i Frändefors.

Detaljernas genomgående gula färg. Det är på den man känner igen en äkta MIM-produkt.