Välkommen Sigma, vår nya hyresgäst som är proffs på teknikdokumentation

Har du hört talas om skribenter inriktade på teknikinformation? Sigma Technology Information har 2900 experter internationellt – nu flyttar ett gäng av dessa experter in på lokalt kontor i Kraftstadens fastigheter på Innovatum District.

Ensamma i regionen med sitt marknadssegment

Sigma Technology Information, som är en del av globala Sigma Technology Group, är en leverantör av produktinformation. De är ensamma i regionen med att jobba mot sin inriktning – att skapa användarvänlig mjukvarudokumentation.

Med spetskompetens inom teknisk informationsdesign skräddarsyr Sigma Technology Information användarvänlig mjukvarudokumentation, något som efterfrågas av företag i alla storlekar inom industribranschen.

– Det finns en uppsjö med bolag som behöver dokumentation. Fler än man kan tänka sig behöver teknikskribenter, berättar Malin Andersson, Unit Manager på Sigma i Trollhättan.

Det kan handla om informationsanalyser eller att förtydliga teknisk dokumentation till tillverkning, produktkataloger, reserv- eller användarmanualer för bland annat företag inom maskinteknik, bilindustri, telekom och medicinteknik.

I Trollhättan med omnejd finns mycket erfarenhet och spetskompetens inom mjukvarudokumentation menar Malin Andersson, unit manager.

Lokalt driv med global styrka i ryggen

Att finnas på plats där det händer, med en stark lokal närvaro för industribranschens företag är något Sigma alltid strävar efter, berättar Malin som är unit manager i Trollhättan. Det var Malin som födde idén om att etablera kontor i Trollhättan.

Malin är själv bosatt i Trollhättan och berättar att främst två faktorer var avgörande för att etablera sig i Trollhättan. Att finnas där kompetensen finns med möjlighet att rekrytera fler fantastiska medarbetare. Samt att underlätta för medarbetare att lättare få ihop jobb och vardagsliv.

– Under pandemin har det skett en stor förändring vad gäller distansarbete, och vad medarbetare värdesätter. Många har insett hur mycket tid det tar att pendla och vill ha kortare avstånd till kontoret. Att slippa pendla, eller ha variation med distansarbete är något som alltid vill kunna erbjuda våra medarbetare, menar Malin.

15 tjänster ska tillsättas

När Sigma Technology Information scoutade bra lokaler var önskemålet ”något med plats att växa i”. Redan nu är 6 medarbetare på plats i nya kontoret på Nohabgatan 18. Runt 15 tjänster kommer att tillsättas och på sikt vill man etablera fler av Sigmas avdelningar i Trollhättan.

Sedan tidigare har Sigma Technology Information kontor i Göteborg, Stockholm, Karlskrona, Lund, Karlstad, Linköping, Jönköping och Norrköping. Innovatum District blir därmed nionde kontoret. Sigmakoncernen sysselsätter totalt 4000 anställda.

Kraftstaden är glada över att kunna erbjuda Sigma lokaler som vi kan anpassa i takt med deras växande behov.

Viktor Johansson – Affärsutvecklingschef, Kraftstaden
Anställda från Sigma Tecnology Information står framför en tegelvägg med stora glaspartier
Kollegorna i Trollhättan – Johan Thornadtsson, Jeanette Karlsson, Malin Andersson och Lars Sundvall.

Det är roligt att vi nu är på plats på District. Vi har verkligen sett fram emot den här etableringen!

Johan Thornadtsson, VD på Sigma Technology Information
I Districts företagspark finns över 200 företag.

Med utvecklingscentrum som nav

När det gällde val av område i Trollhättan berättar Malin att det var enkelt beslut. Innovatum District erbjuder många attraktiva fördelar för en etablering för ett satellitkontor.

– Innovatum District är ett fantastiskt område, med en helt annorlunda känsla än inne i stan. Det är lättillgängligt för våra kunder och det är inte långt till Göteborg, säger hon.

Vid efterforskning efter lediga lokaler hamnade Malin på Kraftstadens hemsida, och på den vägen är det.

Som nytt företag inom industribranschen så är det Innovatum District som gäller.

Malin Andersson – Unit Manager, Sigma i Trollhättan

Vi på Kraftstaden önskar er varmt välkomna till Innovatum District!