Hej Minna Chessa, en av två ägare till de två restaurangerna Sour Café och Sweet Food & Friends i Torgbyggnaden. Högaktuella med ”Streetfestival” inför Fallens Dagar dessutom.

Men vi börjar med nyöppnade Sweet, den andra foodcourten i Torgbyggnaden som ni tog över och formade om efter Gourmetkorvs inledande sejour i samma hörna. Hur har den första tiden varit?

– Det har gått bra! Det är en härlig känsla att vi nu har möjligheten att utveckla Torgbyggnaden vidare på vårt vis.

På Sweet är det alltså främst Street Food som gäller då menyn till störst del baseras på tacos, burgare och streetfood-inspirerade smårätter (som går utmärkt att kombinera med smårätter från Sour). Efter sommaren kommer konceptet att uppdateras till något annat, precis enligt plan. Då är det dags för andra kulinariska upplevelser att ta vid.

– Ja men på Sweet tror vi på att förnya oss och låta smakerna följa årstider och säsongstänk framför att hålla fast vi en konstant meny, förklarar Minna.

– Nu på sommaren är det inte bara burgare som säljer stort utan vår italienska mjukglass och milkshakes har snabbt blivit storfavoriter hos våra kunder, fortsätter Minna.

Smakfullt för alla sinnen på Sweet (och Sour)

På Sour fortsätter surdegspizzorna och bowlsen att göra succé.

– Vi har fått en del stammisar som kommer enbart för våra surdegspizzors skull. Sourcream & Onion pizzan är våra signaturpizzor, är det något du ska prova så är det den, menar Minna.

Surdegspizza, med eller utan tomatsås
Ägarparet Minna Chessa och Thomas Löfgren.

Glöm inte the Trap

I övrigt så noterar vi att det är fullt ös i hela huset, sommarbaren ”The Trap” med starka semestervibbar är öppen för säsongen och med den blir utbudet till torgbyggnadens gäster snudd på komplett menar Kraftstadens mycket nöjda smakprovare på plats.

Uteserveringen full av gäster i vårsolen
Milkshakeglas med jordgubbemilkshake