Elev tog första spadtaget för sin nya skola

Spadtag för ny skola i Upphärad Eleven Leon, som just slutat femte klass på Upphärads skola, tog det första spadtaget tillsammans med Kraftstaden Fastigheter, Trollhättans Stad och byggentreprenör Tommy Byggare. Det symboliska spadtaget är startskottet för den officiella byggstarten av nya Upphärads skola som byggs för 150 elever. Nuvarande Upphärads skola rivs för att ge […]

Spadtag för ny skola i Upphärad

Eleven Leon, som just slutat femte klass på Upphärads skola, tog det första spadtaget tillsammans med Kraftstaden Fastigheter, Trollhättans Stad och byggentreprenör Tommy Byggare. Det symboliska spadtaget är startskottet för den officiella byggstarten av nya Upphärads skola som byggs för 150 elever.

Nuvarande Upphärads skola rivs för att ge plats åt 1400 kvadratmeter fördelat på effektiva ytor. Nya skolan byggs i ett plan och beräknas att välkomna grundskoleelever och lärare i juni 2023. När Upphärads skola står klar finns bland annat sex stycken klassrum, rymlig matsal och ett bibliotek.

Klimatsmart skola

Skolan kläs i röda träpaneler och det blir ett grönt och grönskande tak – sedumväxter kommer att omsluta taket tillsammans med solpaneler. Den gröna taklösningen är en del i Kraftstadens arbete med att skapa energieffektiva fastigheter.

Sedumtaket gynnar djurlivet kring fastigheten och bidrar också till förbättrad dagvattenhantering. Solcellspanelerna gör skolan mer självförsörjande i sin elförbrukning och beräknas producera 40 procent av fastighetselen.

– Kommande skola för 150 elever ger Upphärad goda förutsättningar att fortsätta växa. Särskilt med tanke på att förskolan Lindåsen bara har några år på nacken.

Anders Torslid, VD Kraftstaden Fastigheter.
arrow_back arrow_forward