Årets padelförening finns i Trollhättan

Lär känna vår hyresgäst Trestad Padel Club, en medlemsförening inom padelsporten som bildades 2017 och som därmed tog ett viktigt steg mot strömmen i en sport med nästan enbart kommersiella hallar. I år prisades verksamheten för sin insats där nyckeln är starkt driv, ideellt arbete och eldsjälar.

Med ledorden: Padel för alla

Satsning på padel i föreningsform

Trestad Padel Club, med basen på Innovatum District, har på några få år gått från nystartad verksamhet till Årets padelförening i Sverige. Ett imponerade och bra kvitto på en satsning som inte sågs självklar inom sporten. När föreningen bildades 2017 var föreningsformen ett udda inslag i padelvärlden trots det stora intresset kring sporten. För privata aktörer öppnades möjligheten att tjäna pengar och tanken om ideellt föreningsarbete hamnade i skymundan.

Men initiativtagaren till Trestad Padel Club, Fredrik Behrendtz såg tidigt behovet av en föreningssatsning, ett upplägg som Fredrik tillsammans med flera ur dagens styrelse och ledarstab också har lång erfarenhet av, både som utövare och som tränare. I Trestad Padel Club handlar det inte om att tjäna pengar utan likt övrigt föreningsliv, kunna erbjuda möjligheter, en stabil värdegrund och en gemenskap där barn och unga ges samma grundförutsättningar för att kunna utöva sporten utan allt för stora kostnader.

Stark ungdomsverksamhet

Ett gediget arbete ligger till grund för en nu stark ungdomsverksamhet där runt 100 av föreningens 275 medlemmar är under 25 år, med en jämn fördelning mellan tjejer och killar. Flertalet tävlingsspelare i föreningen har i dagsläget kunnat finansiera sin satsning – tack vare föreningsformen. De har haft möjlighet att träna intensivt utan att behöva fokusera på dyr banhyra eller kostnad för tränare. Spelarna har i sin tur även blivit tränare i föreningen, så en bra situation för båda parter.

Nästa steg – egen lokal

Vid starten fanns ingen tanke om att hyra en egen lokal utan man hyrde då in sig hos en annan aktör. Senare kom tipset om en lokal på Innovatum District och Kraftstaden kontaktades för att lyfta frågan om möjligheterna till en padelbana. Förslaget som återkopplades var lokalen som kallas Kyrkan, en liten lokal med högt i tak och plats för en bana. Lokalen hittar du i Gunnar W Anderssons passage.

En perfekt bana för padel med träningssyfte. Det blir tystare med endast en bana vilket i sin tur gör det lättare att kommunicera och ge instruktioner.

Fredrik Behrendtz – Initiativtagare och huvudtränare

2022 tog föreningen ytterligare ett steg och invigde tre utomhusbanor på Torsbovallen. För att kunna hålla i gång den stora ungdomsverksamheten under kallare perioder hyr man även in sig hos Padel 44.

Företag och icke-medlemmar också välkomna

Självklart riktar sig föreningens verksamhet även mot vuxna. Med ledorden Padel för alla finns möjlighet för såväl medlemmar som icke-medlemmar att spela i Kyrkan på District och/eller på banorna på Torsbovallen. För privatlektioner behövs däremot ett medlemskap, vilket i sin tur innebär att man som spelare bland annat är försäkrad.

Så ta med företaget eller börja spela själv i den nationellt prisade föreningen!

Vi har även en del företag som kommer och spelar på stående tider, säger Fredrik. En variant som vi hoppas fler företag får upp ögonen för.

Fredrik Behrendtz – Initiativtagare och huvudtränare

Vill du veta mer om Trestad Padel Club eller hur man går tillväga för att bli medlem, läs här: