Rejlers har flyttat till stan

Vi presenterar Rejlers, vår nya hyresgäst som bidrar till energiomställningen för stora som små nätägare. De har 80 år av samhällsbyggande i bagaget och har expanderat med ytterligare 12 nya medarbetare i och med nyetableringen i Trollhättan.

Martin Horvat som är kontorsansvarig i Trollhättan berättar om hur han blev kontaktad av Jenny Edfast, VD (då divisionschef) på Rejlers redan 2018 om att etablera sig i Trollhättan med honom som kontorsansvarig. Just där och då var det inte läge att påbörja en ny anställning och Martin tackade nej.

Men etableringen har varit högt upp på agendan för Rejlers sedan dess och jobbar hårt för att göra en etablering möjlig.

Jag har följt Rejlers sedan det samtalet jag hade med Jenny, och inför sommaren 2021 tyckte jag det blev intressant att hitta något nytt. Då svarade jag på mitt gamla mejl till henne och frågade om det fortfarande var intressant – och 11 dagar senare skrev jag på.

Martin Horvat, kontorsansvarig Trollhättan
Nohabgatan 12G på Innovatum District renoveras och blir Rejlers hemadress i Trollhättan.
Ett av flera gångstråk på Innovatum District.

Tog sikte på Innovatum District

Plötsligt var bollen i rullning. Nu gällde det att hitta rätt plats, rätt lokaler och rätt kompetens. Martin berättar att det var ingen tvekan om att det var på Innovatum District som Rejlers skulle etablera sig. Det kändes rätt på många plan – placeringsmässigt, sammanhanget, tillgängligheten, laddinfrastruktur och sist men inte minst närhet till naturen.

Rejlers är ett bolag som omsätter miljardbelopp, har drygt 2000 medarbetare och sedan årsskiftet har bolaget tagit ny mark i Trollhättan. Företaget är en av Nordens största teknikkonsulter och erbjuder tjänster inom energi, byggnad, industri, telekom och infrastruktur. Hos Rejlers hittar du spetskompetens inom teknikområden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom.

Rejlers tag line är Home of The Learning Minds

Fastän bolaget nu kan räkna sig som veteraner i branschen har de sedan starten 1942 haft en vilja och stark drivkraft att ständigt lära nytt. Det är något som Martin Horvat, kontorsansvarig i Trollhättan, berättar om med stolthet när han beskriver Rejlers.

Jag är rätt ny själv på Rejlers, men jag tycker det är fantastiskt företag. Vi är ”the big small company” som förenar snabbhet och anpassningsförmåga med storskalig expertis. Vi har en oerhört bra kultur och kallas oss för ”Home of The Learning Minds”. Det handlar om att vi ska lära oss så mycket som möjligt i våra uppdrag och projekt, alltså ett ständigt lärande. Vi satsar mycket på individuell utveckling och utbildningar inom hela Rejlers. Det är vår kultur.

Martin Horvat, Business unit manager för Division Energy Substations & Power Supply

20 nya jobb och med plats att växa

På Trollhättekontoret är verksamhetsområdet i dag inriktat mot energi och elkraft, vilket innebär att fokus på jobben ligger mot transformatorstationer och inom kraftförsörjningen på våra regionnät och stamnät i Sverige. Samt området Infrastructure som erbjuder även tjänster inom infrastruktur, järn- och spårväg.

Medarbetarna i Trollhättan är samtliga ingenjörer, men med olika inriktningar inom energi. Martin beskriver att inom divisionerna på Reljers finns ett himla härligt samarbete, något han upplever är ovanligt inom konsultbranschen.

– Det finns fem divisioner på Rejlers och tanken är att alla divisioner ska få möjligheten att kunna etablera sig här på kontoret i Trollhättan. Jag hade också personligt mål för gruppen om att bli 12 medarbetare i år. Det har jag redan passerat men det till trots vill jag växa förnuftigt, det är min filosofi, säger Martin Horvat, Business unit manager.

I teamet i Trollhättan finns ett brett ålderspann och mångfald i gruppen. De är allt från juniora till seniora konsulter. Att arbeta närvarande med jämställdhet, mångfald och inkludering Martin som jätteviktigt för Rejlers och det är vad som inspirerar honom i hans arbete och framförallt utvecklingen av Rejlers.

Exempel på kontorsytor hos Rejlers. Foto: Rejlers

Lokalerna renoveras ”kommer att göra jättemycket’

Martin berättar att Rejlers satsar väldigt mycket på sina lokaler och att det alltid ska kännas inbjudande och inspirerande på deras kontor.

– Vi har mellanlandat på co-workingarean (Kraftstaden Workspace, reds.an) som har varit en jättebra touch down. När vi senare flyttar in i våra Rejlers-stukade kontor kommer det göra mycket för att ytterligare sammansvetsa rekryteringen, säger Martin Horvat, business unit manager.

– Jag har varit otroligt nöjd med samarbetet med Kraftstaden. Det är därför vi väljer att långsiktigt se en lösning på våra lokaler. Vårt långsiktiga mål är att om fem år antingen flytta in på Vårvik eller se efter ett bra erbjudande av lokal på Innovatum District.

Kraftstaden Workspace

Sedan februari har Rejlers haft nyanställda medarbetare på plats i Trollhättan. Hela personalstyrkan har sedan start utgått från Kraftstaden Workspace, en co-workingyta i byggnad 103 på Innovatum District.

Under slutet av året stundar en ny adress och nyrenoverade lokaler för Rejlers, då de flyttar in på Nohabgatan 12G. Ett stenkast bort på Innovatum District. Kraftstaden förbereder även lokalerna för eventuella lokalanpassningar om Rejlers behöver utöka kontorsytan.

Du kanske också vill läsa om

Vi hälsar Rejlers varmt välkomna till Trollhättan!

Rejlers Trollhättemedarbetare utgår idag från Kraftstaden Workspace.